De Canon ImagePrograf 6100 maakt gebruik van 12 kleuren Canon Lucia -inkten en levert afdrukken van topkwaliteit ! De printer verwerkt diverse media tot 60″ breed (150cm) en is omwille van het gebruik van pigment-inkten perfect geschikt voor indoor-toepassingen.
Systeem
De printer is uitgerust met de Canon Bubblejet on Demand 12-kleuren, geïntegreerd type printkop (12 chips per printkop x 1 printkop) en maakt gebruik van de Canon Lucia Pigment inkten. Deze combinatie zorgt voor perfecte kleur- en zwartwit afdrukken en combineert daarmee het beste van 2 werelden in één printer ! De resolutie van 2400×1200 dpi zorgt voor onberispelijke afdrukken die de kwaliteit van de klassieke fotoprint (bijna) evenaren.
Gebruikte materiaalsoorten
Deze printer is inzetbaar voor uitsluitend binnen-toepassingen, zoals canvas, bariet-papier, structuurpapieren, fotopapieren, pop-ups, vinyl, enz… kortom alle materialen voorzien van een coating geschikt voor pigment-inkten.
Afdrukmethode
Zoals al onze inkjetprinters wordt ook de Canon ImagePrograf 6100 aangestuurd door één en dezelfde “Onyx Thrive-rip Software”. Bovendien beschikken wij over eigen spectrometers waarmee onze output-profielen in eigen huis worden aangemaakt. Op die manier kunnen wij, de hoogst mogelijke afdrukkwaliteit en constante garanderen!
Hoe aanleveren?
- Pdf, tif of jpg met ingesloten kleur-profiel (jpg non-progressive!)
- Gebruikte fonts, logo’s en beelden meeleveren! (bij voorkeur met een voorbeeld-afdruk!)
- paden en/of extra kanalen verwijderen!
- zwartwitbeelden en sepia steeds in “srgb” (RGB) of “coated Fogra39” (CMYK) aanleveren !
- RGB (bij voorkeur srgb) of CMYK (bij voorkeur coated Fogra39)
- voor Mac-gebruikers : alle bestanden PC-compatible opslaan met extensie! (*.pdf of *.jpg of *.tif)
- gebruik géén leestekens (?,.&+) in de namen van de bestanden, maar enkel letters (alfabet) en cijfers (0 t.e.m. 9) en hou deze kort ! (bvb: “jan’s verjaardagsfeestje.11-03-2011.jpg” kan niet worden verwerkt…)
- Bestanden niet interpolleren : u kan best het originele formaat aanleveren en de interpollatie overlaten aan de rip van de printer ! U bekomt een betere kwaliteit en werkt meestal met kleinere bestanden!
- gebruik géén compressie, zoals LZW, zip, stuffit, rar, …!
- Hou er bij de opmaak steeds rekening mee dat er op de randen een licht beeldverlies optreed!
Plaats dus geen fijne kaders of tekst dicht bij de rand van uw beeld!