Epson Stylus Pro 11880

De epson Stylus Pro 11880 is de eerste echte printer ter wereld met hoge kwaliteit en breed formaat ! De printer verwerkt diverse media tot 64" breed (160cm) en is omwille van het gebruik van pigment-inkten perfect geschikt voor indoor-toepassingen.

Epson 11880

Systeem

De printer is uitgerust met de Epson Micro Piezo TFP printkop met 8 kleuren en 3 soorten zwart (bovendien wordt er automatisch gewisseld tussen foto- en matzwart !) en maakt gebruik van de Epson UltraChrome K3-inkt met Vivid Magenta-technologie. Deze combinatie zorgt voor perfecte kleur- en zwartwit afdrukken en combineert daarmee het beste van 2 werelden in één printer ! De maximale resolutie van 2880x1440dpi zorgt voor onberispelijke afdrukken die de kwaliteit van de klassieke fotoprint (bijna) evenaren.

Gebruikte materiaalsoorten

Deze printer is inzetbaar voor uitsluitend binnen-toepassingen, zoals canvas, bariet-papier, structuurpapieren, fotopapieren, pop-ups, vinyl, enz... kortom alle materialen voorzien van een coating geschikt voor pigment-inkten.

Afdrukmethode

Zoals al onze inkjetprinters wordt ook de epson Stylus Pro 11880 aangestuurd door één en dezelfde "Onyx ProductionHouse X10 -rip Software". Bovendien beschikken wij over eigen spectrometers waarmee onze output-profielen in eigen huis worden aangemaakt. Op die manier kunnen wij, de hoogst mogelijke afdrukkwaliteit en constante garanderen!

Hoe aanleveren?

 • Pdf, tif of jpg met ingesloten kleur-profiel 
 • Gebruikte fonts, logo's en beelden meeleveren! (bij voorkeur met een voorbeeld-afdruk!)
 • paden en/of extra kanalen verwijderen!
 • zwartwitbeelden en sepia steeds in "srgb" (RGB) of "coated Fogra39" (CMYK) aanleveren !
 • RGB (bij voorkeur srgb) of CMYK (bij voorkeur coated Fogra39)
 • voor Mac-gebruikers : alle bestanden PC-compatible opslaan met extensie! (*.pdf of *.jpg of *.tif)
 • gebruik géén leestekens (?,.&+) in de namen van de bestanden, maar enkel letters (alfabet) en cijfers (0 t.e.m. 9) en hou deze kort ! (bvb: "jan's verjaardagsfeestje.11-03-2011.jpg" kan niet worden verwerkt...)  
 • Bestanden niet interpolleren : u kan best het originele formaat aanleveren en de interpollatie overlaten aan de rip van de printer ! U bekomt een betere kwaliteit en werkt meestal met kleinere bestanden!
 • gebruik géén compressie, zoals LZW, zip, stuffit, rar, ...!
 • Hou er bij de opmaak steeds rekening mee dat er op de randen een licht beeldverlies optreed! 
  Plaats dus geen fijne kaders of tekst dicht bij de rand van uw beeld!