Velen onder u beschikken over heel wat analoog beeldmateriaal onder de vorm van negatieven, dia's of fotoafdrukken. Deze kunnen door onze diensten worden gescand in diverse resoluties, volgens noodzaak en toepassing!

Frontierscans

Scan-werken

Met onze Frontier minilabs kunnen negatieven en dia's worden gescand, zowel in kleur als zwartwit. APS-films, 135-film en 120 of 220 film (4.5/6, 6/6, 6/7, 6/8 en 6/9) kunnen probleemloos worden gescand tot een maximale resolutie van 25x38cm in 300dpi.

Opgelet :

  • Daar de gebruikte maskers steeds iets kleiner zijn dan de originele dia of negatief kan een licht beeldverlies op de rand niet worden vermeden. (dit geldt echter ook voor afdrukken van negatieven of dia's...)
  • De geleverde resoltutie hangt af van het formaat van het origineel, zo kan een kb-negatief van 24x36mm maximaal gescand worden in een formaat 25x38cm, 300dpi terwijl een 6x6-negatief maximaal 25x25cm, 300dpi gescand kan worden.
  • De frontierscans worden altijd in srgb aangeleverd. (andere kleurruimtes, zoals b.v.b. adobe 1998, zijn enkel mogelijk op onze imacon flextight-scanner) De scans zijn dus perfect geschikt voor de meeste toepassingen.

Imacon Flextight scans

Imacon Flextight scans

Grotere dia's of negatieven kunnen worden ingescand met onze "Imacon Flextight progression scanner". Deze scanner levert drumscan-kwaliteit zonder gebruik van glas, olie of gel. Met de innovatieve flexibele Flextight-houders kunnen films tot 4x5" (rolfilm tot 6x17cm) volledig veilig worden getransporteerd rond de lichtbron die zich in het centrum van de drum bevindt en worden scans geleverd met een maximale optische resolutie van 5760dpi! Bovendien kunnen op de onderste plaat documenten of transparanten worden gescand van een maximaal formaat van 30x45cm!

Opgelet:

  • Daar de gebruikte maskers steeds iets kleiner zijn dan de originele dia of negatief kan een licht beeldverlies op de rand niet worden vermeden. (dit geldt echter ook voor afdrukken van negatieven of dia's...)
  • Door de vorm en grootte van de gebruikte maskers kan het voorkomen dat stroken negatieven of dia's verder versneden moeten worden om gescand te kunnen worden. In voorkomend geval proberen wij dit zo optimaal mogelijk uit te voeren.
  • De geleverde resoltutie hangt af van het formaat van het origineel, zo kan een scan van een kb-negatief (24x36mm) maximaal 120MB zijn in RGB terwijl een scan van een 4x5"-negatief een maximale resolutie van 500MB in RGB kan bedragen!
  • De flextightscans kunnen aangeleverd worden in elke gewenste kleurruimte (RGB, CMYK, Greyscale) voor elk mogelijke professionele toepassing. Standaard leveren wij scans van kleur-originelen aan in "RGB, adobe 1998" en scans van monotone- of zwartwit-originelen in "RGB, srgb".

Kiosk scans

Voor "Print to print" -toepassingen en amateurscans beschikken wij over een reflectie-scanner op één van onze kiosken in de winkel. Op die manier kunnen foto's worden gescand en afgedrukt : sommige formaten zelfs om onmiddellijk mee te nemen!

Document scans

Met Onze Xerox Colour 550/560 kunnen documenten worden ingescand aan een snelheid van 50 ppm (A4) in kleur en 80 ppm (A4) in zwartwit. Originelen tot A3 in gewicht van 38-105g/m² kunnen worden verwerkt met de "dubbelzijdige automatische originelendoorvoer" (DAOD), die een capaciteit heeft van 250 vel. De scanresolutie kan variëren: 200x200dpi, 300x300dpi, 400x400dpi of 600x600dpi.

CD-robot

Foto's op cd 

 

 

Uiteraard dienen de gemaakt scans worden weggeschreven op cd. Onze robot maakt het mogelijk om in één doorgang 100 cd's te beschrijven en te voorzien van een afdruk op de cd zonder tussenkomst van een operator. Zo kunnen ook cd's worden geproduceerd van bvb. produktcatalogen in pdf-formaat en kan de cd zelf bedrukt worden met het logo van het bedrijf of met extra informatie! De afgewerkte cd's kunnen verpakt worden in een eenvoudige papier hoesje of in een luxueus transparant doosje, inclusief opdruk...