Frontierprints

Onze afdeling DEMUYNCK-printing beschikt over niet één, maar twee minilabs teneinde een snelservice te kunnen verzekeren.
Op onze Fuji Frontier 350 en onze Fuji Frontier 370 kunnen wij alle digitale bestanden afdrukken op echt, chemisch fotopapier t.e.m. een formaat van 25x38cm. (grotere formaten worden verwerkt op onze Durst theta en de allergrootste formaten op onze Durst Lambda printer) De afdrukken kunnen in kleur, zwartwit of sepia worden afgewerkt.

Systeem

Het systeem bestaat uit een professionele scanner en een digitale laserprinter.
(het lichtgevoelig fotopapier wordt met laserlicht belicht om daarna chemisch te worden ontwikkeld)
De scans kunnen worden geëxporteerd naar onze server op het netwerk, waarna de beelden verder kunnen worden verwerkt of op een CD of DVD worden gebrand met onze robot.
Als input kan worden gebruikt : alle digitale beeld-bestanden (bij voorkeur jpg, maar ook bmp en tif zonder LZW compressie zijn mogelijk), negatieven en dias t.e.m. 6/9-formaat (rolfim 120 of 220), zowel kleur als zwartwit.

De machine kan met 2 papiercasettes ineens geladen worden, waardoor 2 rolbreedtes of 2 verschillende materialen (mat en glanzend) terzelfdertijd verwerkt kunnnen worden.

Gebruikte papiersoorten

Demuynck-printing werkt uitsluitend op het professionele DP-papier van Fuji. Dit garandeert de allerbeste kwaliteit
(beste toonweergave, diepste zwarting) en maakt de prints uistekend geschikt voor archivering
(deze kwaliteit wordt o.a. door musea geëist die afdrukken willen archieveren) U heeft de keuze tussen mat en glanzend papier.

Belangrijke info : wij werken met papier zonder watermerk, maar op de rugzijde wordt altijd de order-info afgedrukt!!! De rugdruk bevat interne informatie i.v.m. uw order, de originele bestandsnaam wordt, en kan helaas ook niet worden afgedrukt!

Nieuw: de mogelijkheid bestaat nu ook om, tegen een meerprijs, afdrukken te bestellen zonder rugdruk ! Dit kan namelijk noodzakelijk zijn voor bvb wenskaarten, doopkaarten, uitnodigingen, enz waarbij tekst op de rugzijde gedrukt dient te worden of de afdruk gerild en geplooid moet worden...

Bemerkingen:

 • De vermelde formaten zijn "foto-formaten". Voor opmaak van kaartjes e.d. is het belangrijk de juiste formaten te gebruiken : een lijst met exacte printformaten kan hier gedownload worden. Opgelet : de werkelijke afmetingen van de uiteindelijke print kunnen lichtjes afwijken!
 • Het kleinste papierformaat dat de ontwikkelmachine kan verwerken is 8,5x10,2cm. Kleinere formaten (zoals 6x6, 6x9, 7x10,...) dienen daardoor afgedrukt te worden op een groter papierformaat met witte rand(en). U kan deze nadien zelf afsnijden of eventueel door onze diensten laten bijsnijden tegen een lichte meerprijs.

 Afdrukmethode  

De afdrukmethode is ideaal voor alle vakantiefoto's of herinneringen van de gelegenheidsfotograaf. Het intelligente afdruksysteem "Fuji image intelligence" zorgt voor warme huidtinten en een prachtig kleurenpalet. Minilabs beschikken echter niet over een "full colormanagement" : afdrukken worden gemaakt in een eigen Fuji srgb-kleurruimte ongeacht het ingesloten kleurprofiel. Om de beste kleurenweergave te bekomen dienen de beelden te worden aangeleverd in de srgb-kleurruimte ! Dit geldt ook voor zwart-wit beelden ! Vakfotografen en reclamebureaus, die beelden corrigeren op een gecalibreerde monitor en volledige controle willen over de afdruk kunnen beter kiezen voor onze theta- of lambda-print... De printer drukt af in een resolutie van 300dpi, maar opgelet : interpolleer (d.w.z vergroten of verkleinen) nooit uw beelden op voorhand, u bekomt de beste resultaten indien u de interpollatie overlaat aan de rip van de printer!

 Hoe aanleveren? 

 • tif of jpg in het srgb-profiel (al dan niet ingesloten) - voor bestellingen via internet bij voorkeur jpg (in hoogste kwaliteit !)
 • paden en/of extra kanalen verwijderen!
 • zwartwitbeelden en sepia steeds in srgb aanleveren!
 • RGB (geen CMYK !)
 • voor Mac-gebruikers : alle bestanden PC-compatible opslaan met extensie! (*.jpg of *.tif)
 • gebruik géén leestekens (?,.&+) in de namen van de bestanden, maar enkel letters (alfabet) en cijfers (0 t.e.m. 9) en hou deze kort ! (bvb: "jan's verjaardagsfeestje.11-03-2011.jpg" kan niet worden verwerkt...)  
 • Bestanden niet interpolleren: u kan best het originele formaat aanleveren en de interpollatie overlaten aan de rip van de printer! U bekomt een betere kwaliteit en werkt meestal met kleinere bestanden!
 • gebruik géén compressie, zoals LZW, zip, stuffit, rar, ...!
 • Hou er bij de opmaak steeds rekening mee dat er op de randen een licht beeldverlies optreed ! (dit beeldverlies is bovendien niet aan alle zijden even groot en is niet constant!) Plaats dus geen fijne kaders of tekst dicht bij de rand van uw beeld!

Hoe bestellen?

Frontierprints kunnen 24 uur op 24 online besteld worden of via één van onze beschikbare kiosken in de winkel tijdens de openingsuren.

Bestel online!

Hoe werkt het?

Klik op de gewenste bestelmodule en u kan in 3 stappen uw bestelling opgeven :

Stap 1 : opladen van de gewenste beelden

Stap 2 : geef uw voorkeur op (gegroepeerd of per bestand) :

 • Maak een keuze uit de beschikbare printformaten. (Ook panorama-formaten zijn voorzien...) Standaard = 10x15cm
 • U heeft de keuze tussen uitvullen of inpassen : indien het formaat afwijkt van het gekozen formaat kan u ervoor kiezen om uw beeld volledig af te drukken in het midden van het gekozen printformaat (geén beeldverlies, maar wel witte randen!) of om het gekozen formaat te vullen met uw beeld ("overtollig" beeld wordt afgesneden!) U krijgt in elk geval een preview van hoe uw beeld er uiteindelijk zal uitzien! Standaard = uitvullen
 • Oppervlak : mat of glanzend papier. Standaard = mat
 • Rand : u kan ervoor kiezen om geen rand rond uw beeld te hebben, een witte rand of een brede witte rand. Ook kan u een speciale rand selecteren, zoals een canvas edge, streak edge, ruff edge, enz... Standaard = geen rand
 • Ook kan u een ervoor kiezen om uw afdruk normaal af te drukken (zonder correcties), maar ook een volautomatische correctie met verwijdering van rode ogen behoort toe de mogelijkheden. (Opgelet : u kan dit best niet gebruiken voor zwartwit of sepia-beelden...) Daarenboven kan u uw beeld zwartwit of sepia omzetten of lichter of met een hoger contrast afdrukken! Standaard = normaal

U heeft de volledige controle : u krijgt in elk geval een correcte weergave van hoe uw afdruk eruit zal zien ! (indien u werkt met een gecalibreerde monitor zijn zelfs de kleuren nagenoeg correct weergegeven!)

Stap 3 : laat ons weten wie u bent en bevestig uw bestelling.

De vermelde prijzen zijn stukprijzen. Indien u 10 of meer afdrukken bestelde van een zelfde beeld ontvangt u extra korting, die niet vermeld is in de software. Ook in de bevestigingsmail die u ontvangt wordt deze extra korting niet vermeld ! Raadpleeg voor de correcte prijs onze prijslijst!

Opgelet : na bevestiging kan uw bestelling niet geannuleerd of gewijzigd worden !

 Leveringen  

de meeste formaten worden dagelijks verwerkt, sommige zelfs binnen het uur, maar helaas is het onmogelijk om alle combinaties van formaten op heel korte termijn te verwerken. (u heeft de keuze tussen een 50-tal formaten en 2 oppervlakten, nl. mat en glanzend, hetgeen ervoor zorgt dat er ongeveer 100 combinaties mogelijk zijn...) 

Voor bestellingen die online werden doorgestuurd krijgt u een bevestiging van bestelling per mail (met vermelding van de stukprijzen) en van zodra de opdracht volledig is afgewerkt ontvangt u een nieuw mailbericht met vermelding van de juise prijs (inclusief eventuele extra kortingen...). 

Pas na ontvangst van dit laatste bericht kan u uw werk met zekerheid afhalen!