Guido Sterkendries (1964) heeft internationale erkenning en publiceerde in talloze gerenommeerde magazines. Ongetwijfeld kwam u zijn naam reeds tegen in Eos-magazine, BBC-wildlife en in de brochure van AS Adventure. Een groot deel van zijn leven bracht Guido Sterkendries door in het tropisch Amerika om, in de meest primitieve en moeilijke omstandigheden, unieke diersoorten te fotograferen. Op deze reizen wist hij het vertrouwen te winnen van meerdere plaatselijke indianenstammen in het amazonewoud, die hem toelieten om hun traditionele leven te vereeuwigen.

Guido Sterkendries is een eco-natuurfotograaf en Amazone-explorator die zich niet beperkt tot het maken van mooie beelden, maar hij behandelt voordurend kritisch, de ecologische, economische en culturele problematiek van de Amazone. Dit vanuit een diepe passie voor de "groene longen van onze Aarde", waaruit een missie is gegroeid om politici wereldwijd hun kortetermijndenken in vraag te stellen ten opzichte van het klimaat en de verdwijnende diversiteit. In de hoop om samen een wijziging te creëren...

"De regenwouden worden vernietigd, met catastrofale gevolgen voor zowel de plaatselijke- als de wereldbevolking, maar in de kranten lezen wij daar bitter weinig over..."

Wil u meer vernemen : de tentoonstelling "Expeditie Sterkendries" gaat door in "Cultuurcentrum De Werf", molenstraat 51, 9300 Aalst van zondag 20 januari tot en met zondag 16 juni 2013, een echte aanrader ! Openingsuren : ma-vr: 10-18.45 uur \\ za: 10-17 uur \\ zo: 14-17 uur, gesloten op feestdagen en statutaire verlofdagen.

Op maandag 22 april en dinsdag 23 april 2013 zal Guido Sterkendries persoonlijk zijn tentoonstelling toelichten tijdens 2 unieke rondleidingen, maar ook scholen kunnen inschrijven voor rondleidingen. Meer info en inschrijvingen : "Cultuurcentrum De Werf" 

Tijdens de tentoonstellingsperiode wordt het boek "Amazone Puur" aangeboden en kan nu reeds bekomen worden in onze winkel. Meer info vindt u op volgende website : www.battle4life.eu 

"wij hadden niet alleen de eer om de afwerking te verzorgen voor een groot aantal werken voor de nieuwste tentoonstelling van dhr. Guido Sterkendries, maar ook om een "groot" man met een even groot hart te leren kennen!"

Demuynck Geert

 

De voorbereiding

De beelden zijn het resultaat van jarenlang fotograferen en werden na deskundige controle door Guido Sterkendries persoonlijke vriend, dhr. Luc Janssens, aangeleverd voor verdere verwerking. De panelen werden geprint, verlijmd, gefreesd, voorzien van een ophangsysteem en deskundig verpakt voor transport.

 

 

 

 

 

 

 

De verwerking werd nauwlettend opgevolgd en bijgestuurd waar nodig.

 

 

 

 

 

 

De opening

Op zaterdag 19 januari 2013 om 15 uur werd de tentoonstelling plechtig geopend door burgemeester Christoph D'Haese. Guido Sterkendries gaf een toelichting vanuit de diverse aspecten van zijn expedities in het Amazone-oerwoud voor de talrijke aanwezigen en het geheel werd muzikaal omlijst door Jean-Bosco Safari.

Opening tentoonstelling - een impressie :